top of page

Divadlo s maňásky a dílničkou

Komunitní akce pro rodiny - Divadlo pro děti s následnou tvořivou dílničkou v prostorách rodinného centra Krteček Pelhřimov (tudíž bez nákladu navíc na pronájem jiných prostor). V zimních měsících jsou divadélka a další aktivity rodiči vyhledávané, sobotní dopoledne využili i tatínkové ke společnému trávení volného času a kulturního zážitku s dětmi. Konalo se 18.února 2023 od 9:30 hodin. Skvělá příležitost pro sousedské setkávání rodin.


Dětem bylo nabídnuto vytváření si kladného vztahu k divadlu a zábavnou formou bylo předáno poučení prostřednictvím zvířecích příběhů Ezopových bajek v podání maňásků Divadla KAKÁ. V bajkách byly ukázány špatné a dobré vlastnosti. Představení doprovodila živá hudba (klávesy) a zpěv. Při malé tvořivé dílně bylo shrnuto to, co si děti s divadlem prožily - vyrobily si papírové loutky zvířátek, které se v bajkách objevily, mluvili jsme spolu o vlastnostech, která zvířátka v příbězích měla. Váš dar pomohl s úhradou nákladů na akci, na které částka ze vstupného nestačí (honorář divadlu, materiál na tvorbu, honorář pro maminky, které povedou dílnu).



Rodinné centrum Krteček funguje od roku 1999 díky maminkám-dobrovolnicím, provozuje celoroční herničku pro rodiče s dětmi, pořádá volnočasové aktivity, realizuje dobročinné a mezigenerační projekty, podporu rodiče ve výchově a ve zlepšování rodičovských kompetencí, pomáhá proti izolaci rodičů na mateřské dovolené a snaží se celkově rozvíjet přístup přátelský rodině na Pelhřimovsku. Působí také proti negativním vlivům v rodinách a pomáhá rodinám v těžkých situacích, samoživitelkám. Od roku 2018 je členem Sítě pro rodinu, která sdružuje asi 300 rodinných a mateřských center v ČR, provozuje službu kontaktní Family point. V posledních letech se snaží své služby profesionalizovat a nabízet také vzdělávání rodičů, pravidelné rozvojové aktivity pro rodiče s malými dětmi (1-4 roky) a podporovat rodiče ve slaďování práce a rodiny, nabízí také hlídání dětí. https://rckrtecek.estranky.cz/clanky/kontakt.html https://www.facebook.com/rckrtecek


bottom of page