top of page

V nových barvách



Občanské sdružení Zelené srdce obnovuje na okrese Pelhřimov zapomenuté drobné památky – především nejrůznější kříže. Nejčastěji je potřeba dlouho neudržované kříže obléknout do nových barev. Cílem projektu bylo pokračovat v obnově zapomenutých památek a k tomu pomohly černá a stříbrná barva na kov.    


"Naše srdce mají blízko k přírodě, a proto se naše občanské sdružení jmenuje Zelené srdce. Sdružení oficiálně vzniklo v březnu roku 2007 s působností v Kraji Vysočina (především okresy Pelhřimov, Havlíčkův Brod a Jihlava). Hlavní cíle našich programů jsou zaměřeny na ochranu studánek, drobných památek, krajiny a přírody, vztahu člověka k nim, ale také vztahu člověka k člověku" říká pan Pavel Koubek, zakladatel spolku.  


"V roce 2023 byly obnoveny barvy dvou křížů u obce Velký Rybník a kříže u obce Mysletín. Další dva kříže máme v současné době v dílně na opravě a na seznamu dalších šestnáct čekajících na opravu, kterou budeme moct uskutečnit i díky podpoře v nákupu barev" uvedl pan Koubek v závěru listopadu.



Děkujeme za Váš dar.




bottom of page