top of page

Trackball a držák telefonu pro Evu


Eva Zabloudilová je po dětské mozkové obrně trvale upoutána na invalidní vozík s parézou všech čtyřech končetin. Na vozíku se pohybuje odrážením nohou směrem dozadu. Má postižené i hlasivky, používání techniky je tedy pro ni zásadní, internet je mnohdy jedinou možností, jak se dorozumět s okolím a spojit se svými blízkými.


V době podání žádosti žila s již také nemocným tatínkem v bytě na humpoleckém sídlišti. Třikrát denně za ní docházela pečovatelská služba Oblastní charity Humpolec, která jí pomáhala se základní péči o sebe. Dvakrát týdně Eva navštěvovala organizaci Medou z.s., která jí umožňovala společenský kontakt, výlety, tvoření pomocí akvarelu. V zimních měsících však Eva byt neopouštěla a byla tak od společenského prostředí izolována.


Eva je velmi společenská, má ráda lidi, hudbu. Přála si tablet, který by byl pevně upevněn na vozík, a který by mohla pomocí speciálního ovládání používat (s obtížemi ovládá pouze jeden ukazováček). Neměla však dostatečnou finanční rezervu, aby si mohla z vlastních finančních zdrojů potřebné vybavení zakoupit.

S pomocí pracovníků Medou Eva požádala v Malé výzvě Nadačního fondu pro Pelhřimovsko o finanční podporu. Byl pro ni vytvořen projekt na Darujme.cz, na který ve velmi krátké době zareagovalo obdivuhodné množství individuálních dárců. Evě s koupí potřebné speciální techniky pomohlo celkem 41 lidí. Všem velice děkujeme!


Po smrti svého otce na podzim 2021 zůstala úplně sama a v lednu 2022 se z bytu v panelovém domě stěhuje do Chráněného bydlení v Počátkách. V Medou se velmi skamarádila s autistou Dominikem. On i sociální pracovnice z Medou jí budou v Počátkách určitě navštěvovat.




bottom of page