top of page

Regionální dobročinnost propojila knihovnu + bankovní dům + tvořivost + mladou maminku + filantropii

V Městské knihovně a poté ve vstupních prostorách pelhřimovské pobočky České spořitelny bylo vystaveno šest abstraktních obrazů. Nadačnímu fondu pro Pelhřimovsko je věnovala Lena, mladá umělkyně, maminka dvou malých dětí, samoživitelka s krásným úsměvem a vřelým srdcem, která chtěla, aby někomu udělaly radost a zároveň pomohly dobré věci.


Každý obraz byl věnován ve prospěch jednoho lokálního projektu – Oblastní charitě Pelhřimov, Nemocnici Pelhřimov, centru denních služeb Medou Humpolec, sociální službě Včelka na Pelhřimovsku, ochráncům přírody Mravenec a zřízení záchranné stanice pro volně žijící živočichy.

V závěru roku 2020 oslovila paní Lena nadační fond s nápadem, že by ráda darovala svůj obraz k prodeji na dobrou věc, jeden, nebo více.

„Myslím, že je hezké někomu pomáhat. Ráda dám něco do placu. Někdo má peníze, obraz si koupí, udělá mu radost a ještě tím někomu pomůže. Jsem dobrá spíše ve tvoření, než v organizaci. Nechám celou částku z prodeje pro fond a vy vymyslete, jak by ten výtěžek mohl někomu pomoci,“ navrhla nadačnímu fondu mladá dobrodějka, která se před čtyřmi lety přestěhovala z Prahy do Pelhřimova.

Každý obraz byl opatřen stručným popiskem projektu, jenž měl být z jeho prodeje podpořen. Projekty byly vybrány z žádostí o podporu zaslaných fondu ve Velké výzvě Nadačního fondu pro Pelhřimovsko 2021. Koupí obrazu tak vznikla další možnost podpořit péči o umírající v kruhu rodiny, péči o seniory žijící doma, ochranu přírody, služby pro mentálně a fyzicky handicapované nebo zřízení záchranné a reintrodukční stanice pro volně žijící živočichy.

Obrazy byly veřejnosti představeny naživo, přes sociální sítě a na webu nadačního fondu, kde je bylo možno v dobročinném e-shopu jednoduše koupit.

Ze šesti obrazů se podařilo prodat dva, podpořil se tak projekt domácího hospice nemocnice Pelhřimov a vzdělávání zaměstnanců humpoleckého denního centra pro hendikepované Medou. Zbylé čtyři našly své důstojné místo ve veřejných prostorách Nemocnice Pelhřimov.

Všem, kteří této akci jakkoliv pomohli, patří náš dík.


bottom of page