top of page

Spolu až do konce - Oblastní charita Pelhřimov

Domácí hospicová péče Iris pelhřimovské charity je určena především vážně nemocným lidem v posledních fázích nevyléčitelného onemocnění, kteří nechtějí strávit své poslední chvíle v nemocnici a mají rodinu, jež s nimi jejich přání sdílí.


Služba směřuje rovněž k pečujícím osobám – nabízí jim možnost odpočinku od náročného pečování a podporu v případné nejistotě při doprovázení nemocného. Nabízí také možnost uživateli i rodině o celé náročné situaci mluvit, ventilovat obavy, zeptat se, pocítit jistotu, že na náročnou situaci nejsou sami.


Česká televize v září 2021 odvysílala reportáž Příběh opatrovnice z Pelhřimovska


Usměvavá žena s opatrovatelským pudem, který jí velí zachraňovat kromě lidí i zvířata, má za sebou roky praxe v domácí péči v Německu. Své práce se před půl rokem vzdala, aby se mohla věnovat nemocné tetě a současně svým rodičům, bydlícím v sousedství.


Projekt oblastní charity Spolu až do konce byl i v roce 2021 podpořený ve Velké výzvě nadačního fondu. Podpora je směřována na úhradu nákladů při poskytování péče - plat pro multidisciplinárního tým (lékař, zdravotní sestry, koordinátorka, sociální pracovnice, pracovníci v sociálních službách, psycholožka, duchovní), nákup zdravotního materiálu a léků a dalších provozně nutných položek.


foto autor: Jakub Žák







bottom of page