top of page

Společnost pro rozvoj Humpolecka Festival sociálních služeb


Myšlenka uspořádat tento festival vznikla při setkávání pracovních skupin v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec, který realizovala místní akční skupina Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. v uplynulých dvou letech. Schůzek pracovních skupin se účastnili zástupci poskytovatelů, uživatelů a zřizovatelů sociálních služeb.

Možná se ptáte, proč FESST s dvěma S. Právě tato dvě S znázorňují sociální služby, kterých se festival týkal.

První ročník FESSTu se konal v pátek 27. 9. 2019 v humpoleckém parku Stromovka. Představilo se zde 14 poskytovatelů sociálních služeb působících na Humpolecku, které jsou zaměřeny na seniory, zdravotně postižené, samoživitele, nezaměstnané či závislé: Oblastní Charita Havlíčkův Brod, Fokus Vysočina, Centrum U Větrníku, Medou, VČELKA Senior Care, Domov Blahoslavené Bronislavy, Domov Jeřabina Pelhřimov, Háta, Intervenční centrum, Bílý kruh bezpečí, Dobrá rodina, Centrum pro zdravotně postižené Kraje Vysočina

Dále měli v parku své stánky Odbor zdravotnictví a sociálních věcí Města Humpolec i Kraj Vysočina s tématem dobrovolnictví a náhradní rodinná péče.

V rámci festivalu jsme navázali také spolupráci s Dominikem Hallou, který je klientem Medou a před nedávnem získal nový fotoaparát díky příspěvku NF pro Pelhřimovsko. Dominik nám z festivalu udělal krásné fotografie.

Návštěvníci festivalu si mohli užít i doprovodný kulturní program a připravené aktivity pro děti i dospělé v rámci prezentace jednotlivých organizací. Veřejnost si také mohla vyzkoušet simulátor schizofrenie či se nechat otestovat na infekční nemoci.





bottom of page