top of page

Eko tvoření s Farní charitou Kamenice nad Lipou

Kreativní workshopy pro veřejnost proběhnou na kamenické faře v duchu recyklace 4-6 do roka. Šatstvo a ostatní materiál, který po celý rok vybírají a nenaleznou pro něj již další uplatnění, dostane ještě druhou šanci a neskončí na skládkách.


Tato tvoření se odehrají buď v Klubu seniorů, kde budou tvořit senioři společně s dětmi z místního Trojlístku (centrum pro děti a rodinu) nebo jako víkendová tvoření pro veřejnost. První realizací bylo tvoření podzimních a vánočních skřítků 6. listopadu pro veřejnost. Staré kabáty, výplně z již nepoužitelných plyšáků, polštářů, vlny, silonky, apod. se proměnily na krásné dekorativní předměty. Oproti původnímu záměru bylo nakonec při tvorbě upuštěno od použití tavné pistole a místo ní použity darované nitě. Tato aktivita má dopad na jednotlivce i širokou veřejnost a to zejména z hlediska environmentální výchovy.


Projekt je podpořen v Malé výzvě Nadačního fondu pro Pelhřimovsko. Konkrétně k úhradě části nákladů jako je energie, nájemné a drobný materiál.




bottom of page