top of page

Oblastní charita - domácí hospicová péče


Domácí hospicová péče Iris je služba Oblastní charity Pelhřimov, která je určena především vážně nemocným lidem v posledních fázích nevyléčitelného onemocnění, jenž nechtějí strávit své poslední chvíle v nemocnici a mají rodinu, jež s nimi jejich přání sdílí.


Díky partnerství s firmou Wöhler Bohemia jsme mohli i ve druhém ročníku výzvy fondu podpořit její provoz.


Výjezd pečovatelky na pohotovost domácí hospicové péče ze sídla Oblastní charity Pelhřimov.


Služba směřuje rovněž k pečujícím osobám – nabízí jim možnost odpočinku od náročného pečování a radu i podporu v případě jakékoli nejistoty při doprovázení nemocného. Pracovníci služby dávají uživateli i jeho rodině možnost o obtížné situaci mluvit, na cokoli se zeptat a pocítit jistotu, že tíhu svého údělu nenesou sami. Péče je poskytována multidisciplinárním týmem ve složení lékař, zdravotní sestry, sociální pracovnice, psycholog a duchovní.

I v těch nejtěžších chvílích jsme tu pro Vás. Nejste na to sami!


Čtete-li tyto řádky, procházíte jistě nelehkým obdobím. Milovaný člověk odchází a Vy jej chcete v závěru jeho cesty doprovázet. Skláníme se před Vaším odhodláním a uděláme vše, co je v našich silách, abyste Vy i Váš blízký našli radost v každém společném okamžiku, který Vám zbývá. Neztrácejte naději.

bottom of page