top of page

Kruhcentrum - Doprovázené poutě

Společná pouť tvoří společný příběh, setkávají se zde lidé zdraví, handicapovaní, lidé na odpočinku a lidé aktivní, mladší i starší. Proces putování přírodou přeruší běžnou rutinu. Nenechte si ujít příběhy z poutí


Pouť na Levý Hradec 28.9.2019




Pouť na Klokoty 29.6.2019


29.6.2019 lidé z různých míst vyrazili společně na doprovázenou pouť do Klokot. Letní pouť byla prozářená sluncem a otevřeným srdcem všech zúčastněných. Prvotně se takto setkávají lidé s handicapem s lidmi zdravými. Dnes už však na poutě chodí lidé, kteří chtějí být společně s novými známými, zastavit se ve své každodenní rutině či jít krajinou jinak, než obvykle.

Přivítalo nás krásné poutní místo Klokoty s otevřeným kostelem. Úvodní seznamovací kruh pouti vynesl téma cesty za zázrakem, jelikož právě Klokoty jsou spojeny se zázrakem - zjevení Panny Marie. Dále jsme vznesli téma překonávání překážek a odhodlání a téma cestování.

V duchu tématu jsme byli svědky mnoha zázraků. Avšak takových zázraků, které se dějí postupně a navazují na vnitřní odhodlání a předchozí práci.

Trasa vedla poněkud náročným terénem. A tak jsme překážky v podobě krkolomné cesty plné kamenů a kořenů z kopce a do kopce překonávali společně. Václav s francouzskými holemi byl odhodlán zvládnout opět celou cestu po svých, ale že bude muset zvládnout i takto náročný terén, to netušil. Nicméně to dokázal. Podobně Pavel na vozíku si určitě užil své. Pro ty, co ho vezli, to byl velmi náročný úkol a patří jim velký dík. Především Robertovi, Hance a Anetě.

Na oplátku Pavel na asfaltové rovince se postavil sám za svůj vozík, na který se posadil ten, kdo ho právě vezl a Pavel za opory vozíku dokázal ujít mnoho metrů po svých. Velmi jsme ocenili, jak na sobě pracuje a zlepšuje se.

Další zázraky se odehrávali uvnitř některých účastníků. Jsou to vnitřní posuny a prožitky, které nejsou vidět a jsou velmi osobní. Často řeší dlouhodobé trápení. Nelze sdílet.

Zázraky přicházeli i z vnějšku – nádherná zvonkohra kostela přesně navazující na naše slova, nečekaná komentovaná prohlídka kostela s bohatým výkladem.

Závěrem lze konstatovat, že se opět sešla skupinka lidí, kteří chtějí být přínosem pro druhé, jsou empatičtí a zajímají se mnohé rozměry života. Reference účastníků dokazují, že společné poutě mají opravdu smysl. Je to událost s mnoha aspekty vidění života.

Děkujeme za možnost realizovat tuto aktivitu našim podporovatelům.

bottom of page