top of page

Zvuky, barvy, hlasy kaple sv. Anny

Tento projekt jste podpořili díky Malé žádosti Jany Vondrů u Nadačního fondu pro Pelhřimovsko (NFP).

Multižánrová kulturní akce v ruině barokní kaple je platformou především pro místní umělce. Již pátým rokem se zde setkává hudební, výtvarné, taneční a divadelní umění. Akce také upozorňuje na osud historické památky nad Pelhřimovem.


" Naším cílem je vytvoření platformy pro autorskou tvorbu umělců pocházejících z Pelhřimova a jeho okolí, kteří mají hlubší zájem o kulturní dění ve městě, a jejich přizvaných hostů z různých uměleckých profesí. Mezi místními umělci najdeme profesionální muzikanty, herce, spisovatele a malíře, kteří působí mnohem častěji ve větších městech a ve svém rodném městě jsou paradoxně celkem neznámí. Rádi bychom přinesli kulturu zpět do města odkud pocházíme a zvýšili tak kvalitu, nebo alespoň rozšířili pole kulturních možností, které malé město může nabídnout. Mezi další cíle akce je přilákat pozornost k historické památce kaple sv. Anny, o jejíž budoucnosti se v současné době rozhoduje a která pro své zachování a obnovu potřebuje zainteresovanost široké veřejnosti. Program je zaměřený jak na dětské publikum, tak i na dospělé a seniory " říká organizátorka již pátého ročníku akce Jana Vondrů.

Rodačka z Pelhřimova Jana Vondrů je vystudovanou operní zpěvačkou. Absolvovala JAMU v Brně a VŠMU v Bratislavě. Pohybuje se na poli soudobé hudby, zpívá v několika hudebních uskupeních, hostuje v opeře Jihočeského divadla. Podílí se na organizaci kulturního života v Pelhřimově i v Brně.


Co můžete v tuto chvíli udělat pro záchranu kaple sv. Anny u Pelhřimova? Především se k ní vydat na procházku. Když k ní nebudou přicházet poutníci, bude to jen mrtvé místo. Můžete se ptát zastupitelů na její obnovu a jestli jste z Pelhřimova, tak i podle toho volit. Stále můžete obnovu kaple podpořit i finančně na účtu veřejné sbírky vyhlášené sdružením Zelené srdce číslo 2700608913/2010. Sbírka je účelově vázaná na obnovu kaple a nelze ji použít na nic jiného.


Děkujeme za Vaše dary pro umělce a kapli.


Foto Žaneta Havelková, Petr Urbánek


bottom of page