top of page

Pěstounské rodiny Kraje Vysočina


Vodácká soustředění 2020 – Ohře, Sázava, Orava

Organizace Pěstounské rodiny Kraje Vysočina bude v prosinci 2020 slavit 15té výročí od svého založení. Hlavní činností je doprovázení pěstounských rodin (dlouhodobých i na přechodnou dobu).

V průběhu roku organizace pořádá vzdělávání pro pěstouny, asistovaná setkání přijatých dětí s jejich biologickými rodiči či blízkými lidmi, je zvána na případové konference. Rádi navštěvují základní a střední školy, ale i gymnázia a vyšší odborné školy příp. i na VŠ, kde přednášejí dětem a studentům o náhradním rodičovství. Pracují na osvětě náhradního rodičovství.

Pravidelnou každoroční letní aktivitou jsou vodácká soustředění pro děti a mládež z náhradních rodin a v zimě lyžařská a snowboardová soustředění.

Každého jednotlivého vodáckého soustředění , tzv. odlehčovacího pobytu, se účastní 8-18 dětí či a mládeže z náhradních rodin Děti zde rozvíjejí své sportovní dovednosti v kolektivu dětí s podobným životním údělem (nevyrůstají u svých biologických rodičů). Personální zajištění tvoří zkušený tým 3-4 dospělých osob, znalých problematiky citové deprivace přijatých dětí, s odbornými předpoklady zvládnout v kumulovaných funkcích vše potřebné, co souvisí s pobytem dětí na takovéto akci včetně výuky vodáckého sportu. Kromě zmiňovaných dětí bude mít akce dopad i na jejich pěstouny, neboť si aspoň trochu odpočinou od leckdy náročné výchovy přijatých dětí.

Z pořízených fotek a videa je patrné, že děti si to velmi užily, vyřádily se a naučily se spoustě novým věcem a je to něco, co tyto děti, které to v životě neměly jednoduché, velmi ocení a na co budou celý život vzpomínat, a co už jim nikdy nikdo nevezme.


Všechna tři soustředění byla přes Malé žádosti Nadačnímu fondu pro Pelhřimovsko podpořena díky firmě KAJA PROJECT a.s. . http://www.kajaproject.cz/ . Velmi děkujeme !!!



bottom of page