top of page

Polepíme jim to!


Spolek Zelené srdce za Starých Bříšť si podal Malou žádost u NFP a díky tomu jste pomohli ochránit ptáky před poraněním či úhynem.


Spolek již dříve zviditelnil ptákům prosklené plochy dvaceti tří autobusových zastávek polepením samolepkami. Nyní polepy doplnil na zastávkách již dříve polepených a polepil nově další. Váš dar se použil na nákup samolepek.


Prosklené plochy představují pro proletující ptáky smrtelné nebezpečí. Ptáci totiž sklo nevidí a po nárazu může dojít k jejich poranění, nebo i úhynu. Jedním z problémových míst ve městech, jsou prosklené autobusové zastávky, které často stojí na okrajích městských parků. Řešením je polepit celou plochu zastávek samolepkami, které pro ptáky sklo zviditelní. V letech 2018 a 2019 se podařilo Zelenému srdci polepit 9 zastávek v Humpolci a 14 zastávek v Pelhřimově. K tomu, aby polepení fungovalo, je potřeba doplnit poškozené a chybějící samolepky aby byly zastávky stále polepené po celé ploše. Cílem projektu je tedy doplnit chybějící samolepky na 23 zastávkách v Pelhřimově a v Humpolce, tak aby nedocházelo k nárazům ptáků do jejich prosklených částí. A když nějaké samolepky zbydou, polepíme jim nějakou další.

Děkujeme Vám.

bottom of page