top of page

Charitní kalendář


Studenti střední fotografické školy profesionálně nafotili seniory-klienty Charity Kamenice pro měsíční kalendář 2023. Babičky a dědečkové se tak stali "měsíčními" hvězdami, měli krásný zážitek z focení s mládeží a kalendář potěšil mnoho podporovatelů charitní sociální služby.


Charita Kamenice nad Lipou je nestátní nezisková organizace zřízená Biskupstvím českobudějovickým působící již 30 let v Kraji Vysočina – na území města Kamenice nad Lipou, Černovic a v přilehlém regionu obcí do vzdálenosti 20 km v domácnostech klientů.

"Pomozte nám podpořit náš projekt a vydat kalendář k 30. výročí od vzniku Charity v Kamenici nad Lipou. Svým příspěvkem tak darujete pro naše klienty jedinečný zážitek, a to účastnit se profesionálního focení a stát se tak na chvíli „hvězdou“. Příspěvek pomůže seniorům v navázání nových kontaktů, získání dalších zkušeností, a hlavně nezapomenutelný zážitek, na který si v průběhu roku vždy vzpomenou, až si budou otáčet list měsíce. Nová zkušenost bude i pro fotografy, studenty střední fotografické školy, kteří si v rámci praxe a dobrovolnictví budou moci vyzkoušet práci se seniory. Kalendář bude darován dárcům jako poděkování za jejich dlouholetou podporu" říkala při podání Malé žádosti o podporu u NFP ředitelka kamenické charity paní Jitka Koubová.


A po vydání kalendáře nám pak napsala:

  1. "Nejprve bylo osloveno všech 89 uživatelů s nabídkou možnosti účastnit se na fotografování a být součástí kalendáře. Mimo jiné byli osloveni samotní fotografové, studenti střední fotografické školy.

  2. Zájem být součástí kalendáře projevilo 12 uživatelů a focení s uživateli se účastnilo 6 pracovníků. Načerpat nové zkušenosti v oblasti práce se seniory využili dva studenti střední fotografické školy v Českých Budějovicích.

  3. Termíny fotografování byly domluveny po vzájemné dohodě všech účastníků, konkrétní fotografování probíhalo ve dnech 12.8. 2022 a 28.8.2022, kdy byly v domácím prostředí klientů fotografie pořízeny.

Uživatelé byli velice spokojeni a průběh focení si moc chválili. Při prvním prolistování kalendáře se usmívali a vybavovali se jim vzpomínky na focení, ale i na situace v jejich životě, o kterých se pak více rozpovídali."

Děkujeme Vám.



bottom of page